Padling er en vannsport. Man sitter nærmest i vannet og alle våre kurs er våte kurs. Vi kan skreddersy et opplegg med vanntilvenning for å la deltakeren prøve om det fungerer. De aller fleste synes det er ekkelt å tippe rundt de først gangene, men erfaringsmessig blir de fleste trygg iløpet av et kurs.

I utgangspunktet kan alle delta på kurs, men vi krever godkjenning fra foresatte om deltakeren er under 18 år. Padling er i utgangspunktet en trygg sport, men har du kjente sykdommer ber vi deg ta kontakt slik at vi sammen med helsepersonell kan finne ut om det er forsvarlig at du deltar på padlekurs.

Om du ikke har kajakk selv så ta kontakt med oss så skal vi hjelpe deg med leie av kajakk til kurset. I tillegg til kajakken så trenger man vest, åre og evt. Spruttrekk.

Tekstboks: Vanlige spørsmål

På kurs lærer vi bort enkle redningsteknikker for å komme seg ut av båten når man tipper, og tilbake igjen på rett kjøl. Det er svært morsomt å padle når man kan eskimorulla, men denne er ikke et moment på intro og nybegynnerkurs. Padlekurs.net ønsker i fremtiden å tilby egne eskimorullekurs.

Må man kunne rulla for å delta på kurs?

Må jeg ha egen kajakk for å delta på kurs?

Hvem kan delta på kurs?

Jeg har litt vannskrekk, men har veldig lyst til å prøve kajakk. Kan jeg delta på kurs?

Når sola skinner og det er varmt både i lufta og vannet kan man padle i hva som helst. Shorts, t-skjorte, badedrakt/bikini etc..

Er du litt frysin så selger Europris billige våtdrakter som vi har skjært armene av. Disse fåes også kjøpt på padlebutikker (Long John), men har da en helt annen pris og kvalitet. Vi mener at europris draktene er et godt produkt for dem som padler når vannet er passe varmt og som vil ha litt ekstra bekledning.

Når vannet er kaldere enn vanlig badetemperatur anbefaler vi tørrdrakt (beste alternativ) eller våtdrakt (evt. med ullundertøy under).

På introkurs og Grunnkurs så er stortsett ikke bekledning et problem for å kunne gjennomføre kurset. Men kursene vi kjører er våte kurs slik at et bad må påregnes. Vi forsøker alltid å legge øvelsene slik at man har mulighet til å skifte om man blir våt. Det er ingen som har det bra om man er våt og kald og dette forsøker vi å unngå.

Vi anbefaler at du kontakter oss med ditt spørsmål om du er usikker.

Hvilke klær må man ha for å delta på kurs?

Sikkerhet, teknikker, lek og opplevelser...

www.padlekurs.net

Våttkort er et kurs system utviklet av Norges Padleforbund og frigitt til bruk av klubber og komersielle aktører. Systemet består av en rekke kurs innenfor grenene; hav, flattvann, elv og kano. Mer info om våttkortet finner du her.

Man trenger ikke våttkort for å padle kajakk i Norge, men mange utleiere i Norge krever våttkort for å leie ut kajakker. Selv om vi ikke har amerikanske tilstander i Norge i dag, har vi nærmet oss ved at utleiere, forhandlere, kursarrangører og klubber kan bli rettslig stilt til ansvar om ulykken skulle være ute.

Vi mener våttkort stigen til padleforbundet er svært godt utarbeidet og gir padlere på alle nivåer muligheten til å lære seg trygg padling. 

Hva er våttkort og må man ha dette for å padle lovlig?